Supp kanapuljongist ehk GripisuppFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
23. jaanuar 2017, 04:55

Supp kanapuljongist ehk gripisupp

Paljud rahvad kiidavad kanasuppi kui head gripiravimit. Seda tasub proovida ka tervena! On lahja, mõnus ja maitsev!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1.5 tundi

Koostisosad
Kanaselg ja -tiivad
200 g Lillkapsas
2 tk Keskmine porgand
3 tk Keskmine kartul
150 g Külmutatud herned
Sool
Must pipar
1 tk Loorberileht
Till
2 l Vesi

Valmistamine
1. Pane kanaselg ja -tiivad potti, vala peale külm vesi. Riisu vahtu ja kui seda enam ei teki, siis lisa maitseained. Keeda puljongit umbes 1 tund. Tõsta kana jahtuma.
2. Kui kana on jahtunud, noki luud lihast puhtaks ja pane liha potti tagasi.
3. Tükelda porgand, kartulid, lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa potti porgand ja keeda 5 minutit, siis lisa kartul ja lillkapsas. Lõpuks pane potti herned ja viimasena till.