Veiseliha retseptid

Feta-veiseliha burgerid spinatiga 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 05:58
Feta-veiseliha burgerid Jaan Heinmaa
Kodus tehtud burgerid on laste lemmikud! Kui valmistad need kvaliteetsest hakklihast, värsketest lisanditest ja mitmeviljakuklist, saab ka kasulikke toitaineid. Igale sööjale on siin arvestatud üks burger, aga hea isu korral peaks neid isegi kaks valmistama.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Mitmevilja-röstkukkel
1 spl Õli
2 peotäit Beebispinatilehed
4 tk Õhuke juustuviil
1 tk Suur tomat
1 tk Punane sibul
KOTLETID
600 g Veisehakkliha
100 g Fetajuust
1 dl Vesi
1 spl Hakitud lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
KURGIKASTE
1 tk Väike kurk
3 spl Paksem hapukoor
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Hakitud lehtpetersell
0.5 tl Hakitud mündilehed
Sidrunimahl
Sool

Valmistamine
1. Alustuseks valmista kaste: koori kurk ja haki peeneks. Sega juurde ülejäänud kastmeained ja pane külmkappi maitsestuma.
2. Nüüd valmista kotletid: sega hakkliha hulka murendatud fetajuust, vesi, hakitud petersell ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ja klopi segu läbi. Vormi hakklihasegust neli õhukest kotletti ja prae küpseks.
3. Kuklid poolita, määri lõikepooltele õli ja rösti ahjus grillrežiimil kuldpruuniks (1–2 minutit). Viiluta tomat ja sibul. Tõsta alumisele kuklipoolele spinatilehed, kotlet, juustuviil, tomativiil, punane sibul ja kaste. Kata teise kuklipoolega.
4. Nii lao kokku ka teised burgerid. Söö kohe pärast valmistamist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee