Kohupiimavorm rosinakisselligaFoto: Meeli Küttim
Magustoidud
15. september 2013, 22:50

Kohupiimavorm rosinakisselliga

Rosinakissell on üks oma ajastu tunnusmaitsetest, mis kuhugi unustusehõlma on vaikselt kadunud.

Koostisosad
3 tk Muna
1 dl Suhkur
500 g Kohupiim
1.5 dl Piim
1 dl Manna
1 tl Vanillsuhkur
Või
Riivsai või manna
KISSELL
1.5 l Vesi
2 dl Rosinad
1.2 dl Suhkur
2 sl Kartulitärklis

Valmistamine
1. Klopi munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga kohevaks. Lisa munakollastele kohupiim, piim, manna ja vanillsuhkur. Kõige lõpuks sega hulka munavalge. Kalla segu võiga määritud ja riivsaia või mannaga ülepuistatud vormi, kata õhukeste võiribadega ning küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
2. Pane rosinad külma veega keema, veidi aja pärast lisa suhkur. Kui rosinad on parajalt paisunud, sega kartulitärklis 1 dl külma veega ja vala keevasse vedelikku. Kuumuta kisselli keemiseni.
3. Parema värvi saamiseks lisa soovi korral veidi karamelli.

HEA TEADA!
* Värvi saad kissellil tumedama ka siis, kui lased rosinatel üle öö lihtsalt külmas vees liguneda. Kasuta sedasama vett kisseli tegemiseks. Aega kulub ka sel juhul väga vähe.
* Kui soovid pealt mõnusalt pruuni kohupiimavormi, määri seda pealt enne ahju pistmist hapukoorega.