Lambaliha retseptid

Talleribid "Tuhande ja ühe öö" marinaadis 

Sikke Sumari, 30. juuni 2013, 11:36
TalleribidFoto: Kristjan Lepp
Esmalt eemalda tallekarreelt hoolikalt üleliigne rasv ja puhasta kondid väikese terava noaga kelmest. Lõika ribid tükkideks, nii et iga tüki külge jääb üks ribikont.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund marineerimiseks

Koostisosad
MARINAAD
0.5 g Safran
2 sl Punase veini äädikas
0.5 sl Aniisiseemned
1 tl Sumahh
1 tk Sidrun (riivitud koor)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
1 sl lehti Rosmariin
10 lehte Piparmünt
1.5 dl Oliiviõli

Valmistamine
Lase safranil punaveiniäädikas liguneda. Rösti seemned kuival pannil, kuni nende aroomid avanevad. Sega kõik marinaadiained kokku. Pane lamba- või tallekarreetükid marinaadi ja lase vähemalt tund aega maitsestuda. Seejärel nõruta ribitükid ja grilli need väligrillil või grillpannil.
Marinaadi kogus on mõeldud 1 kg liha kohta.