TalleribidFoto: Kristjan Lepp
Lambaliha retseptid
30. juuni 2013, 11:36

Talleribid "Tuhande ja ühe öö" marinaadis

Esmalt eemalda tallekarreelt hoolikalt üleliigne rasv ja puhasta kondid väikese terava noaga kelmest. Lõika ribid tükkideks, nii et iga tüki külge jääb üks ribikont.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund marineerimiseks

Koostisosad
MARINAAD
0.5 g Safran
2 sl Punase veini äädikas
0.5 sl Aniisiseemned
1 tl Sumahh
1 tk Sidrun (riivitud koor)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
1 sl lehti Rosmariin
10 lehte Piparmünt
1.5 dl Oliiviõli

Valmistamine
Lase safranil punaveiniäädikas liguneda. Rösti seemned kuival pannil, kuni nende aroomid avanevad. Sega kõik marinaadiained kokku. Pane lamba- või tallekarreetükid marinaadi ja lase vähemalt tund aega maitsestuda. Seejärel nõruta ribitükid ja grilli need väligrillil või grillpannil.
Marinaadi kogus on mõeldud 1 kg liha kohta.