Jaffa koogikesed sobivad igal ajal maiustamiseks.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
5. detsember 2018, 11:22

BLOGI | Jaffa koogikesed ploomiga

Lisaks piparkookidele sobivad jõuluajal tee ja glögi kõrvale näksimisek ka Jaffa koogikesi. Traditsioonilise apelsini asemel on blogi Jazzinikitchen’i retseptis seekord ploomitäidis.

Retseptis antud kogustest valmib 12 koogikest

Vaja läheb:
60 g suhkruta ploomipüreed + 30 g suhkrut või 90 g ploomimoosi
1 leht želatiini
1 suur muna
25 g suhkrut
25 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
võid vormide määrimiseks, kui sa ei kasuta silikoonvorme
100 g tumedat šokolaadi

Valmista koogikesed nii: 
1. Täidise valmistamiseks pane želatiin külma vette likku.
2. Sega ploomipüree suhkruga ning kuumuta potis auramiseni. Kui kasutad ploomimoosi, püreesta moos ning kuumuta potis.
3. Pigista želatiin kuivaks ning lahusta kuumas ploomipürees.
4. Vala segu väikese, 20-22 cm diameetriga vormi ja pane külmkappi tahenema.
5. Vahusta muna suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega õrnalt ühtlaseks.
6. Kui kasutad tavalist muffinipanni, määri augud korralikult võiga. Kui kasutad silikoonist muffinivorme, ei ole rasvainet vaja. Jaota segu muffinipesadesse ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit, kuni biskviidikesed on valmis. Lase paar minutit jahtuda, kummuta vormidest välja ning jahuta restil lõpuni.
7. Lõika tarretisest ümmargused biskviitidest veidi väiksemad ringid ning aseta põhjadele. Mina kodustes tingimustes kasutan selle jaoks pitsiklaasi äärt, kuid kel ümarad vormid kodus juhtuvad olema, sobivad need ka imehästi.
8. Sulata šokolaad ning kata koogikesed šokolaadikihiga. Vajuta kahvliseljaga šokolaadile üht ja teistpidi triibud ning lase restil taheneda.

Vaata postitust siit.