Foto: Pixabay
Toiduuudised
3. september 2018, 20:11

Lihtsad perepea pannkoogid

Kui sul on kooliealisi lapsi, siis olete käesoleva nädala lõpuks terve perega parasjagu zombistunud ning tahate laupäeva ja pühapäeva hommikul ainult magada. Kui aga käed enam läbi une õpikutele paberi ümberpanemise liigutusi ei tee ja artriit vaikselt taandub – nii umbes neljapäeva paiku –, siis rõõmusta lähedasi näiteks õhtuste perepea pannkookidega. Kui sa päris täpselt ei tea, kuidas selle maiusroa valmistamine käib, siis võta eeskuju Popularmechanicsi retseptist.

Vajad:

1 tass nisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

1 muna

1 tass piima

1 korgitäis küpsetusõli.

Taigna valmistamine:

* sega kuivad koostisosad kahvliga segamini

* sega märjad koostisosad kahvliga segamini

* kalla need kokku ja sega kahvliga põhjalikult segamini

* lisa segule seni vett, kuni lusikalt tainast kaussi voolata lastes tekib taigna pinnale õhuke taignasegu riba.

Pannkookide küpsetamine:

* niisuta pabersalvrätti küpsetusõliga ja hõõru pann sellega (seest) sisse

* aseta pann pliidile keskmisele kuumusele

* kalla pannile niipalju tainast, et moodustuks umbes kümnesentimeetrise diameetriga pannkoogid

* kui kookide peale tekivad üle kogu pinna mullikesed, siis pööra need ümber

* lase kookidel kerkida ja eemalda need pannilt.

Serveerimine:

* moosi, mee, kondenspiima, šokolaadimäärde või suhkruga

* singikuubikute ja ketšupi või suitsulõhe ja majoneesiga.