Martsipani-ploomigalettFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
10. august 2018, 17:01

KELMIKALT MAGUS: martsipani-ploomigalett

Selle piruka täidiseks võid valida just need viljad või marjad, mida hooaeg pakub. Meie pistsime seekord pirukasse ploomid, mis martsipaniga kelmika maitsemängu korraldavad.

Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg

Mitmele: 6–8 tk

Tainas:

4 dl nisujahu

1 sl rukkijahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

2 sl suhkrut

50 g võid

200 g hapukoort

Täidis:

300 g ploome

2 sl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

2 sl nisujahu

75 g martsipanimassi

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut ja vanillipudingut

Põhja valmistamiseks sega kokku kuivained, lisa või ja hapukoor ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Selleks et tainast saaks paremini rullida, pista see täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.

Poolita ploomid, eemalda südamik ja lõika noaga veel kord pooleks. Lisa ploomidele suhkrud ja jahu ning sega korralikult.

Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ringiks ja tõsta see siis ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale martsipanitükid, jättes servadest umbes 6–8 cm katmata. Aseta martsipani peale ploomipoolikud ja tõsta katmata tainaääred koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.

Lase pisut jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri koos vanillipudinguga.

Martsipani-ploomigalett Foto: Ragne Värk