KELMIKALT MAGUS: martsipani-ploomigalett
Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg
Mitmele: 6–8 tk
Tainas:
4 dl nisujahu
1 sl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 sl suhkrut
50 g võid
200 g hapukoort
Täidis:
300 g ploome
2 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl nisujahu
75 g martsipanimassi
Serveerimiseks:
tuhksuhkrut ja vanillipudingut
Põhja valmistamiseks sega kokku kuivained, lisa või ja hapukoor ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Selleks et tainast saaks paremini rullida, pista see täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.
Poolita ploomid, eemalda südamik ja lõika noaga veel kord pooleks. Lisa ploomidele suhkrud ja jahu ning sega korralikult.
Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ringiks ja tõsta see siis ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale martsipanitükid, jättes servadest umbes 6–8 cm katmata. Aseta martsipani peale ploomipoolikud ja tõsta katmata tainaääred koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.
Lase pisut jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri koos vanillipudinguga.