Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt paari klikiga koju tellida Coopi e-poest. |
Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Jaga seda ideaalset suvelõpunaudingut sõpradega!
Vaja läheb:
- porgandid 700 g
- mandlid 200 g
- kreeka pähklid 200 g
- nisujahu 80 g
- kaneel 2 tl
- oliiviõli küpsetamiseks 250 ml
- pruun suhkur 80 g
- valge suhkur 90 g
- muna 4 tk
- kookoshelbed 100 g
- või vormi määrimiseks, sool
Kreem
- Mascarpone 500 g
- toorjuust 400 g
- laim 1 tk
Kaunistuseks
- pekanipähklid
1. Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.
2. Sega kokku jahu, kaneel ja sool.
3. Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.
4. Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokkusegatud kuivained.
5. Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.
6. Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.
7. Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega.
Nipid ja soovitused:
Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.
Valmistusaeg üle 60 min
Retsepti allikas: Toidutare
Kommentaarid (0)