Kellel magusasahtel kõhus suurem on, neile võib rummikoogi juurde ka palli vaniljejäätist serveerida. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Küpsetamata magustoidud
28. detsember 2019, 14:38

Pidulikule peolauale: pohladega rummiruudud

Kellele ei meeldiks rummikoogid? Blogi Jazzinokitchen jagab õpetust, kuidas valmistada imelisi rummiruute mahlaste pohladega. 
Meie pere jõuluõhtusöögi magusaks grande finale'ks jõudis lauale mandariinikuhjade ja pähklite kõrvale just see rummikook pohladega. Mõtlesime, et ei hakka mingit suur kringlit ega torti tegema, vaid just midagi hõrku, aga samas kodust, mida soovi korral saab päris väikese killu võtta, et magusaisuga sõbraks jääda ning mis muu hea parema kõrvale ikka kenasti kõhtu ära mahuks. 



Ja siis veel, et... kellele rummikoogid ei meeldiks? Eriti veel, kui neil on peal pehme šokolaadi-ganache ning heldelt hapukaid oma aiast-metsast korjatud pohli. Kellel magusasahtel kõhus suurem on, neile võib rummikoogi juurde ka palli vaniljejäätist serveerida. 

Rummiruudud pohladega (u 10 tk)
  • 4 muna biskviit ehk u 400 g 
  • umbes 150 g 20% hapukoort
  • 0,5 väikest pudelit rummiessentsi
  • 75 g võid
  • 3 sl magustamata kakaopulbrit
  • helde törts konjakit või brändit, 1-2 pitsi jagu
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl rõõska koort
  • 2 dl värskeid pohli
  • kaunistuseks soovi korral kookoshelbeid

Valmista eelmisel päeval oma lemmikretsepti järgi biskviit (või osta poest juba valmis biskviidipõhi), lase sel õhu käes seista, et see veidi kuivaks ‒ nii läheb biskviidipuru tegemine kergemalt. Pudista biskviit peeneks ning sega juurde kakao, rummiessents, sulatatud või ja konjak. Lisa vähehaaval hapukoor, kuni saad kokkuhoidva massi. Olenevalt biskviidist ning konjaki kogusest võib hapukoort ka veidi vähem vaja minna.

Suru segu kandilisse, umbes 20 x 20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi ning pane katte valmistamise ajaks külmkappi. Minul sellist vormi ei olnud, nii et painutasin ühe majapidamises leidunud kartongilehe ääred üles ning katsin selle küpsetuspaberiga ‒ koduvolditud vorm olemas! Kuna segu on pigem tihke, siis jääb see ka ilma päris vormita kenasti kuju hoidma.

Kuumuta koor, vala šokolaadile ning sega ühtlaseks. Kui algul tundub, et need kaks küll ei taha seguneda, siis minuti pärast on sul kena sile šokolaadikaste. Vala koogile ning puista peale pohlad. Lase enne serveerimist üleöö külmkapis maitsestuda. Enne lauale panemist puista soovi korral peale ka kookoshelbeid ‒ annab veel jõulusema väljanägemise!

Vaata blogi lähemalt SIIT.