COOP KOKAKOOL | Teravamaitselised kikerherned lillkapsa-hernepüreega
Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt paari klikiga koju tellida Coopi e-poest. |
Kas teadsid, et kikerherneid nimetatakse ka põis- ja oinashernesteks? Nimi viitab ilmselt nende kujule. Kikerherned sisaldavad mineraalainet nimega molübdeen, mis tuleb appi, kui kehal on vaja hakkama saada sulfititega. Sulfitid on säilitusained, mida kasutatakse veinis, puuviljade töötlemisel ja mujal. Kui röstitud kikerherneid jääb üle, saad neid kasutada vahepalana. Kui soovid magusat näksi, rösti kikerherneid kaneeli ja suhkruga.
Vaja läheb:
- kikerherned 400g
- tšillihelbed 0,5 tl
- jahvatatud koriander 0,5 tl
- jahvatatud kurkum 0,5 tl
- suur lillkapsas 1 tk
- rohelised herned 1,5 dl
- hakitud till 1 dl
- kookospiim või -koor 2 spl
- sidrunimahl 0,5 tl
- sool, must pipar, õli
KIKERHERNED
Nõruta kikerherned ning sega maitseainete ja õliga. Laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 180-kraadises ahjus 20–25 minutit. Sega vahepeal.
PUDER
1. Auruta või keeda lillkapsas väheses vees, jäta see kergelt krõmpsuvaks.
2. Purusta rohelised herned koos tilliga blenderis. Lisa lillkapsas, kookospiim ja sidrunimahl ning blenderda. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Serveeri vürtsiseid kikerherneid lillkapsa-hernepudrul. Kaunista värske tilliga.
Valmistusaeg 20-40 min
Retsepti allikas: Toidutare
Kommentaarid (0)