Toiduuudised
18. detsember 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Teravamaitselised kikerherned lillkapsa-hernepüreega

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Kas teadsid, et kikerherneid nimetatakse ka põis- ja oinashernesteks? Nimi viitab ilmselt nende kujule. Kikerherned sisaldavad mineraalainet nimega molübdeen, mis tuleb appi, kui kehal on vaja hakkama saada sulfititega. Sulfitid on säilitusained, mida kasutatakse veinis, puuviljade töötlemisel ja mujal. Kui röstitud kikerherneid jääb üle, saad neid kasutada vahepalana. Kui soovid magusat näksi, rösti kikerherneid kaneeli ja suhkruga.

Vaja läheb:

  • kikerherned 400g
  • tšillihelbed 0,5 tl
  • jahvatatud koriander 0,5 tl
  • jahvatatud kurkum 0,5 tl
  • suur lillkapsas 1 tk
  • rohelised herned 1,5 dl
  • hakitud till 1 dl
  • kookospiim või -koor 2 spl
  • sidrunimahl 0,5 tl
  • sool, must pipar, õli

KIKERHERNED

Nõruta kikerherned ning sega maitseainete ja õliga. Laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 180-kraadises ahjus 20–25 minutit. Sega vahepeal.

PUDER

1. Auruta või keeda lillkapsas väheses vees, jäta see kergelt krõmpsuvaks.

2. Purusta rohelised herned koos tilliga blenderis. Lisa lillkapsas, kookospiim ja sidrunimahl ning blenderda. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Serveeri vürtsiseid kikerherneid lillkapsa-hernepudrul. Kaunista värske tilliga.

Valmistusaeg 20-40 min

Retsepti allikas: Toidutare