Toiduuudised

PIDUPÄEVA RETSEPT | Heeringaampsud muna ja murulauguga 

Laura Strandberg, 20. august 2019 12:08
Mõnus soolane amps! Foto: Laura Strandberg
Kui kõht koogist täis, tahaks magusa kõrvale taas ka mõne soolase ampsu. Selleks sobib ideaalselt heeringas munaga. Lihtne, eestlaslik ja nii maitsev!

Vaja läheb:

  • 20 õhukest musta leiva viilu
  • 3 keedetud muna
  • 80 g hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • väike punt tilli
  • väike punt murulauku
  • 200 g õrnsoolast heeringafileed
  • 1 sidrun
  • 1 punane sibul

Tee nii: 
1. Rösti leivaviile 180kraadises ahjus, kuni need on mõnusalt krõbedad.
2. Samal ajal haki muna ja sega hapukoore, majoneesi ja hakitud maitserohelisega, jättes veidi rohelist ka kaunistuseks.
3. Viiluta heeringas. Lõika õhukesed sidruni- ja punase sibula viilud.
4. Tõsta munasegu leivale, sinna peale heeringatükid, sidruni- ja sibulaviilud.
5. Kaunista leivad maitserohelisega ja serveeri kohe! 

Samal teemal

22.06.2020
KONTROLLI ÜLE! Kas sinu kodus heiskamist ootav riigilipp on ikka tipp-topp korras?
28.07.2019
RETSEPT | Pidulik mustika-kohupiimakook
02.07.2019
Hõrgutis, mis maitseb kõige paremini just südasuvel: heeringa-kodujuustukaste värske kartuliga
18.01.2019
RETSEPT | Võileivatort tuunikala ja makraga