Toidublogijad soovitavad: tšilline jõhvika-sibulamoos
See moos on väärt kraam. Eraldi maitstuna on ta veidi vänge ja pealetükkiv, kuid sobib erinevate lihatoitude ja verivorstide kõrvale. Veidi magus, veidi vürtsikas ning hapuka jõhvika kõrval kumab läbi ka praesibula mekk.
Vaja läheb:
1 l jõhvikaid
1 sibul
2 küüslauguküünt
20 g tšillipipart
2 tl soola
150 g suhkrut
õli
Tee nii:
haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks. Kuumuta poti põhjas veidi õli ning prae sibul klaasjaks. Lisa peeneks hakitud küüslauk, jõhvikad, maitseained ja hakitud tšilli. Lase moosil keskmisel kuumusel podiseda, kuni jõhvikad on katki keenud ja segu hakkab paksenema. Vajadusel lisa maitse järgi soola või suhkrut.
Tõsta moos soovitatavalt väikestesse purkidesse, et neid siis järjest lihatoitude kõrvale pakkumiseks avada. Hea on, kui moos saab üleöö külmas «laagerduda».