Toiduuudised

Tohoh! Gluteenivabade toitude söömine põhjustab rasvumist? (3)

Õhtuleht.ee, 20. mai 2017, 12:50
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kui otsustad asendada tavalised toiduained gluteenivabadega, on sul üsna tõenäoline oht muutuda ülekaaluliseks, hoiatavad teadlased. Põhjus on selles, et gluteenivabade toodete rasvasisaldus on tavapärasest suurem.

Eriti kehtib see hoiatus nende kohta, kes diagnoosivad endal gluteenitalumatuse ise või tarbivad gluteenivabu tooteid ilma igasuguse põhjuseta.

Sellise tulemuseni jõuti uuringus, mis võttis vaatluse alla gluteenivabade toodete koostise, vahendab The Guardian. Vaadeldi 655 tavalist toiduainet ning teist samapalju nende gluteenivabu asendusi. Viimastes oli rasva tunduvalt rohkem - näiteks gluteenivaba leib sisaldas võrreldes tavalise leivaga kaks korda rohkem rasvu.

See tähendabki, et nende toodete tarbimisega peaks olema ettevaatlik. Eriti ei tohiks seesuguseid tooteid ilma põhjuseta anda gluteenitalumatuseta lastele.

Samal teemal

12. mai 2017, 13:25
Kurnavad kannatused KÕHUS
26. aprill 2017, 10:05
Ülekaal põhjustab kehas põletikke
15. aprill 2017, 09:00
Haigused, mis teevad PAKSUKS
12. aprill 2017, 16:48
Allergiahooaeg on saanud stardipaugu

3 KOMMENTAARI

t
to :D 21. mai 2017, 13:31
see on samasugune hirmutamine - kõik on mürgitatud, kõik muundatud ja nii edasi. Et osta vaid mahe- ja ökotooteid. Ka see on äri, samamoodi nagu ravim...
(loe edasi)
m
Milleks sellist jama 20. mai 2017, 21:09
Kirjutada? Kindlasti on gluteenivabades ja gluteeni sisldavates toodetes erinevaid rasvu, milleks köik tooted samastada? Et siis tatrajahust tehtud leivas pn 2x rohkem rasvu? Paluks tõestust, pange toodete markeeringud siia, need kes selle jama lehte panid.
Loe kõiki (3)