Toiduuudised

Tohoh! Gluteenivabade toitude söömine põhjustab rasvumist? (3)

Õhtuleht.ee, 20. mai 2017 12:50
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kui otsustad asendada tavalised toiduained gluteenivabadega, on sul üsna tõenäoline oht muutuda ülekaaluliseks, hoiatavad teadlased. Põhjus on selles, et gluteenivabade toodete rasvasisaldus on tavapärasest suurem.

Eriti kehtib see hoiatus nende kohta, kes diagnoosivad endal gluteenitalumatuse ise või tarbivad gluteenivabu tooteid ilma igasuguse põhjuseta.

Sellise tulemuseni jõuti uuringus, mis võttis vaatluse alla gluteenivabade toodete koostise, vahendab The Guardian. Vaadeldi 655 tavalist toiduainet ning teist samapalju nende gluteenivabu asendusi. Viimastes oli rasva tunduvalt rohkem - näiteks gluteenivaba leib sisaldas võrreldes tavalise leivaga kaks korda rohkem rasvu.

See tähendabki, et nende toodete tarbimisega peaks olema ettevaatlik. Eriti ei tohiks seesuguseid tooteid ilma põhjuseta anda gluteenitalumatuseta lastele.

Samal teemal

12.04.2017
Kurnavad kannatused KÕHUS
26.03.2017
Ülekaal põhjustab kehas põletikke
15.03.2017
Haigused, mis teevad PAKSUKS
12.03.2017
Allergiahooaeg on saanud stardipaugu