Mahlased suupärased ampsud meeldivad nii väikestele kui ka suurtele! Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
4. jaanuar 2019, 16:08

RETSEPT | Mahlased miniburgerid

Mõnusad veisepihvid koos marineeritud kurgi ja Cheddari juustuga on teada-tuntud klassika, mis paneb suu vett jooksma.

Sul on vaja:

16 minikuklit

Kotletid:
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
1 sl oliiviõli praadimiseks
400 g head veisehakkliha
1 sl Dijoni sinepit
1 sl suitsumaitselist barbecue-kastet
veidi vett
veidi hakitud peterselli, soola ja pipart

Kaste:
4,5 sl majoneesi
0,5 sl Dijoni sinepit

Kuklite vahele:
jääsalatit
2 lihatomatit
1 punane sibul
6 marineeritud kurki
6–8 viilu Cheddari juustu

Tee nii:
1. Haki sibul ja küüslauk peenelt ning prae kuumas oliiviõlis klaasjaks.
2. Tõsta praetud sibul ja küüslauk kaussi. Lisa hakkliha, 1 sl sinepit, barbecue-kaste, veidi vett, sool-pipar ja petersell ning sega kõik korralikult läbi.
3. Vormi kotletitainast väiksed pätsikesed ja pruunista neid pannil või grillil mõlemalt poolt 2–3 minutit. Tõsta korraks grillile ka saiapoolikud.
4. Samal ajal sega kokku kaste ülejäänud sinepist ja majoneesist ning määri see kuklipoolikutele.
5. Rebi pooltele saiapoolikutele salatit. Aseta salatile pihv, tomativiilud, õhuke- sed sibularõngad, marineeritud kurgid, juustuviil ja teine saiapoolik. Serveeri kohe!