Vaarika-martsipani pulgakoogidFoto: Teet Malsroos
Kersti Eero 4. märts 2017 04:00
Kui sa seni oled suupisteid, mida 24. veebruaril Estonias pakuti, vaid teleekraanilt vesise suuga vaadanud, siis nüüd on aeg samasuguste hõrgutavate ampsudega oma sõpru üllatada. Need pole sugugi keerulised, kinnitavad kaks vastuvõtul ametis olnud tippkokka kui ühest suust.

Kui sa seni oled suupisteid, mida 24. veebruaril Estonias pakuti, vaid teleekraanilt vesise suuga vaadanud, siis nüüd on aeg samasuguste hõrgutavate ampsudega oma sõpru üllatada. Need pole sugugi keerulised, kinnitavad kaks vastuvõtul ametis olnud tippkokka kui ühest suust.

Presidendiballi külalistele tegid soolaseid suupisteid kaheksa ja magusaid ampse kaks kokka. Neist kaks – Allar Oeselg Keila-Joa mõisast ja restoranist Dominic ning Andrus Vaht Tartu restoranist Chez Andrè – õpetavad nüüd Õhtulehe lugejaidki ballil pakutud suupisteid tegema.

"Vanasti, kui mõisad tegid Tallinnaga kaubavahetust, põletas üks viina, teine müüs vilja, aga Keila-Joa loss varustas Tallinna lõhelistega. Keila jõgi oli nii palju kõrgem, et lõhed said kosest üles hüpata ja mehed siis püüdsid neid. Talvel aga lõigati jõelt suuri jääpankasid ja need viidi jääkeldritesse.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad