Väike, kuid luksuslik amps peolaual.Foto: photosforyou, Pixabay
Pille Enden 28. veebruar 2016 18:50
Pehmed ja kohevad pliinid on maitsvad nii kalamarjaga kui ka heeringa- või suitsukalakastmega. Valmistusaeg 20 min + 2 tundi kerkimiseks Kalorsus 487 kcal/portsjon Kuuele

Vaja läheb:
400 g nisujahu
200 g tatrajahu
20 g pärmi
soola
2 kl vett
2 kl piima
3 muna
50 g võid
1 spl suhkrut
Praadimiseks võid

Valmista pliinid nii:
Vedel pärmitaigen hästi läbi kloppida, lisa vahustatud munavalged juurde. Sulavõi kalla pannile, taigen vala peale. Hoia pann esialgu leigemas kohas, et taigen kerkiks, siis vala sulavõi koogile peale ja pöörata pliinid ümber, et mõlemad pooled saaksid võiseks.
Paku pliinid kohe kuumana, kas heeringakastmega (leotatud hakitud heeringas sega hapukoore ja hakitud munadega), musta või punase kaaviariga, sulavõi, hapukoore, suitsusilgusalatiga (vedelam), meega, keedisega jne.

Allikas: Kodukiri