Toiduuudised

Kuidas kodus ise kiiresti puljongit keeta  (1)

Piret Parik, 7. mai 2016, 06:00
Hakkliha-kapsasuppFoto: Tiina Kõrtsini

Maitsev supp eeldab ka omakeedetud puljongit ja see ei nõua üldse hullult aega. Kui panna köögiviljad ja lihapuljong ühel ajal tulele, saab poolteise-kahe tunni pärast sööma hakata. Pealegi võib korraga mitme supi puljongi valmis keeta.

Sealihapuljongit keetes tuleb liha külma veega pliidile panna, lasta aeglaselt keema tõusta ja siis kaks-kolm tundi keeda. Kes tahab korraga rohkem liha keeta, et seda pärast praena kasutada, peab praeliha lisama juba keevasse puljongisse. "Muidu lähevad kuumenemise käigus lihamahlad välja. Supi sees ta nii ehk naa ühtlustub, aga kes seda saepurupraadi ikka süüa tahab," ütleb Muraste kooli kokk Jaanika Rist.

Kolme- või koguni viiekiloseid lihatükke Jaanika potti panna ei soovita, kuid poolekilosed võiksid need olla küll. "Liha on parem keeta suure tükina ja pärast supi sisse pannes ära tükeldada," sõnab naine.

Edasi lugemiseks: