Toiduuudised

Lugejate palvel: Kristjan Jõekalda purgitomatite retsept 

Toidutare, 21. september 2020, 17:33
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kallid lugejad! Kuna käes on hoidistamise aeg, on püsilugejad palunud meilt armastatud telenäo Kristjan Jõekalda aastaid tagasi ajakirjas Naised avaldatud tomatihoidise retsepti. Kuna küünalt on patt vaka all hoida, otsustasime seda jagada laiema hulga lugejatega! 

  •  30 karpi  (250 gr karp) kirsstomateid
    26 pooleliitrist purki
    6 l vett
    18 spl soola
    18 spl suhkrut
    24 loorberilehte
    96 vürtspipratera
    44 nelgitera
    2 kaneelikoort
    40 spl äädikat (9%)
    5 keskmist sibulat
    4 pakki želatiini

Samal teemal

15 tõde päikesetomatitest
1. september 2015, 17:15

Aja vesi keema, lisa maitseained ja tervena viis sibulat. Keeda viis minutit. Kurna tulelt võetud marinaad ja lisa äädikas. Lase veidi jahtuda.

Seejärel pane marinaadi sisse neli pakki želatiini. Kalla kuum marinaad purki laotud tomatite peale, nii et sentimeeter jääb purgi ääreni ruumi. Siis pane purgid ilma kaaneta keevasse vette, hoia neid seal 85 kraadi juures kümme minutit. Veest võetud purkidele keera peale kaaned.

Keera purgid tagurpidi, nii et need jäävad kaane peale seisma. Oluline on purgid tagasi keerata alles järgmisel päeval. Ehkki marinaad võib jahtuda, kallerdub see aegamööda. Nii tagad, et tomatid jäävad püsima purgi põhja ja kallerdunud marinaad nende peale.

Enneaegselt purke õiget pidi pöörates vulpsab muist tomateid pinnale ja marinaadist välja jäänud tomatinahk võib hakata kuivama.

Head isu!

Avaldatud algselt ajakirjas Naised aastal 2014, 21. augustil.