JAANIPÄEVAL GRILLPLATSILE: Kui oma hoov puudub, kuid tahad Tallinnas lõket teha ja grillida, siis sea sammud selleks ettenähtud platsile. Pildil grillikoht Sütiste metsas. Foto: Tiina Kõrtsini
Toiduuudised
29. juuni 2014, 18:00

Kus tohib Tallinnas grillida? (4)

Tallinna heakorra eeskirja järgi on avalikus kohas lubatud lõket teha ja grillida ainult linna rajatud ja märgistatud kohas. Kus need grillimisplatsid siis asuvad?

Eramaal ei ole lõkke tegemise ja grillimisega probleeme, tähtis on vaid jälgida tuleohutusnõudeid. Kui sa aga elad kortermajas ja tahad siiski suvisel ajal värskes õhus liha küpsetada, siis tekib küsimus – kus seda teha saab?

Korrusmaja rõdul on grillimine keelatud, rannas võib grillida selleks ettenähtud ja märgistatud kohtades ning pargis ja mujal avalikus kohas grillida ei tohi, kinnitab Tallinna keskkonnaameti keskkonnahoiu osakonna välisõhu juhtivspetsialist Triin Ristmets. Märgistamata avalikus kohas saab aga lõkke tegemiseks või grillimiseks taotleda keskkonnaametilt loa. "Selle menetlemise aeg on kaks nädalat," sõnab Ristmets.

Kohti, kus kohe lõket teha tohib, on Tallinnas kakskümmend üks, lisaks neli kesklinna haldusalasse kuuluval Aegna saarel.

Lasnamäe viis lõkkeplatsi asuvad Pirita jõe ääres, Narva maantee silla juures.

Pirital saab grillida Pirita jõe ääres, Lükati sillast üles poole.

Põhja-Tallinnas on Pikakari rannas kolm, Stroomi rannas neli ja Merimetsa metsas neli lõkkeplatsi.

Mustamäel on Sütiste metsas neli platsi.

Vaata täpsemalt aadressilt tallinn.ee, valides rippmenüüst "kaart" ja rubriigi "vaba aeg".