Foto: Kollaaž (pildid Jaan Heinmaa, Stanislav Moškov)
Toiduuudised
16. jaanuar 2023, 13:16

KOKKUHOIDLIKU GURMEE: südametest ja sabadest saab kiirelt maitsva kõhutäie (1)

„Rupsid on kindlasti soodsamad kui liha. Välja arvatud vast veiserupsid, need on sealihaga suht samas hinnaklassis,“ ütleb Kodukirja köögitoimetaja Pille Enden. „Samas inimesed sageli ei tea, kuidas neid valmistada. Aga kindlasti takistab neid söömast ka eelarvamus,“ tõdeb ta, et kui pelgalt proovida, jääb nii mõnigi hea asi ka avastamata.

Kui varem piirdus rupsivalik suurpoodides vaid maksaga, siis viimastel aastatel leiab sealt kanasüdameid ja -pugusid, sea- ja veisesüdant ning -keelt, seajalgu, kooti ning kui veab, siis isegi sea- ja veisesaba.

Edasi lugemiseks: