Pille Enden 28. oktoober 2022 06:28
Selle lasanje valmistamisel ei ole vaja aega kulutada kastmete keetmiseks, need saavad valmis kiiremini ja lihtsamal moel. Hakklihakaste valmib pannil ning juustukastme asemel on siinses lasanjes kodu- ja riivjuust. Mahlasust ja kergust lisab suvikõrvits!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 35-40 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Lasanjeplaat
3 dl Riivitud mozzarella
2 dl Riivitud emmentali juust
HAKKLIHAKASTE
400 g Veisehakkliha
1 spl Õli
1 tk Sibul
250 g Suvikõrvits
2 tk Küüslauguküüs
400 g Pastakaste
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Kuivatatud pune
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri ahjuvorm (20x25 cm) õliga.

2. Kuumuta õli pannil. Prae hakkliha ja hakitud sibulat kuni hakkliha on pruunistunud. Lisa jämeda riiviga riivitud suvikõrvits ja purustatud küüslauk ning kuumuta läbi.

3. Lisa pastakaste, paprika ja pune. Kuumuta läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Kata pann kaanega ja lase kastmel kaane all haududa kuni valmistad ette teised ained, aga vähemalt 5 minutit. Lisa pisut vett, kui kaste on liiga paks.

4. Sega omavahel kodujuust, muna, parmesan ja petersell, maitsesta soola ja pipraga.

5. Määri vormi põhja õhuke kiht lihakastet, pane selle peale 2-3 lasanjeplaati. Pane peale pool kodujuustust ja puista pool riivjuustust.

6. Pane nüüd jälle 2-3 plaati. Määri peale pool lihakastmest ja ülejäänud kodujuustusegu.

7. Pane peale veel 2-3 plaati. Määri peale ülejäänud lihakaste ja puista peale juustud.

8. Pane vorm ahju ja küpseta 35-40 minutit kuni juust on sulanud ja roog pealt pruunistunud.  Võta ahjust ja lase 15-20 minutit seista, enne kui serveerid.