Toiduuudised

MILLISES VEINIS ON TÕDE? Sommeljee soovitab: üha rohkem pakuvad meelierutavaid üllatusi just seda laadi veinid! (1)

Kersti Eero, 22. november 2021 11:03

Kollaaž

Foto: 3x erakogu, Vida Press

Kui enamik maailma tähistab uut aastat 1. jaanuaril, juues ohtralt šampanjat, siis Prantsusmaa veinitootjate jaoks algab uus veiniaasta alati novembrikuu kolmandal neljapäeval. Millised trendid veinimaailmas valitsevad, räägib sommeljee ning Tallinki veini- ja šampanjakategooria juht Annamari Nikkel. Teada saab sedagi, kas magusam vein annab ka rohkem kaloreid.

Kolmapäeva keskööl avatakse värske veini pudelid ja enamik Beaujolais' piirkonna viinamarjasaagist juuakse novembrikuu viimastel nädalatel sama aastakäigu veinina Beaujolais Nouveau nime all ka ära. Juba selle nädala esmaspäeval avati hoogsalt veinipudelid ka Tallinnas, kui Tallink alustas taas oma laevaveinide valimist. Pimedegustatsioonil prooviti ära 118 veini, neist 34 punast ja teist sama palju valgeid, lisaks 17 roosat ning ülejäänu moodustasid vahuveinid ja šampanjad.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

18.10.2021
ARHIIVIVIDEO | HEAD UUT VEINIAASTAT! Tänavune Beaujolais Nouveau on eriliselt võitlusliku mekiga