Šokolaadihummus

Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 9. november 2021 07:22

Kas oled kunagi mõelnud, et hummus võiks hoopiski magusalt maitseda? Proovi seda kreemist valgurikast šokolaadihummust määrde või dipina. 

Vaja läheb

1 purk või 120 g kuivatatud kikerherneid
6-8 spl kookospiima
4 spl kakaod
2,5 spl suhkrut
1 spl oliiviõli
0,25 tl soola
0,5 tl vanilliekstrakti (soovi korral)

Valmistamine

Kurna ja loputa kikerherned. Kuivatatud kikerherneid kasutades leota neid üleöö vees ja seejärel keeda 40 minutit.

Purusta kõik koostisosad saumikseri või köögikombainiga ühtlaseks massiks.

Soovi korral sega hulka šokolaaditükke. 

Söö lihtsalt lusikaga, määri saiale või kasuta dipikastmena puuviljade-küpsistega.