Toiduuudised

KASULIKUD KÖÖGIVIDINAD | Kuidas teha nii, et leib oleks pehme ja sai püsiks krõbe? (1)

Pille Enden, 17. oktoober 2021 10:37
Foto: Tootjad ja e-poed

Leib ja sai on meie igapäevasel toidulaual olulised, olgu siis poest ostetuna või ise küpsetatuna. Et küpsetamine õnnestuks ja küpsetised kauem värsked püsiks, on mitmeid tarvilikke vahendeid.

Foto: Tootjad ja e-poed

Leivavormi perforeeritud küljed ja põhi tagavad ühtlase krõbeda küpsetustulemuse. Apelsin, 8.50

Äge metallist leivakast pole pelgalt hoiukoht, vaid püüab ka pilku ja tõstab tuju. Apelsin, 37.50

Kergituskorvis kerkinud leib või sai saab kõrgem, tasasem, kohevam ning kaunima kuju ja pinnamustriga. Tallinna Kaubamaja, 9.90

Head mugava käepidemega 14 cm teraga leivanuga läheb tarvis igas kodus. Tallinna Kaubamaja, 23.99

Et võileivad väikeste ja miks mitte ka suuremate sööjate hulgas menukamad oleksid, saab neile võileivavormiga dinosauruse kuju anda. Bon Appetite, 4.90

Painutatud žiletiteraga väike tainanuga võimaldab leiva või baquette'i pinnale turvaliselt lõikeid teha. Terav kerge nuga avaldab võimalikult vähe survet, mistõttu kerkinud taina õhulisus säilib. chezmarius.ee, 7.90

Foto: Tootjad ja e-poed

Kaanega keraamiline küpsetusvorm sobib nii leiva kui saia tegemiseks. Ka piklik vorm on saadaval. Bon Appetite, 54.90

Baquette saab ühtlase kujuga, kui kergitada tainast spetsiaalses piklikus rotangist vormis. Bon Appetite, 29.90

Dr Oetkeri mittenakkuva pinnaga leivavormist saab küpsetise hõlpsalt kätte. Tallinna Kaubamaja, 10.90

Mitmeotstarbelise leivakarbi kaas passib ühtlasi ka lõikelauaks ja leivanugagi on kaasas. Tallinna Kaubamaja, 55.99

Perforeeritud pinnaga plaadil küpsevad õige krõbedad baquette’id. BonAppetite, 17.90