Marineeritud suvikõrvits
Foto: Ragne VärkNÄDALA HOIDIS | Marineeritud suvikõrvits
Naisteleht hakkab hoidistamist selleks aastaks vaikselt kokku tõmbama, sest sahver on juba head-paremat pilgeni täis. Punkti paneme ühe imelise hoidisega, mida soovitame pakkuda näiteks ahjukana kõrvale. Marineerituna meenutab suvikõrvits pisut ananassi, olles kergelt magus ja samal ajal mõnusalt krõmps.
Kogus: 4 purki
2 kg suvikõrvitsakuubikuid
2 l vett
10 sl äädikat (30%)
u 700 g suhkrut
15 nelgitera
3 kaneelipulka
Koori suvikõrvitsad. Lõika need pooleks ja kaabi välja südamikud. Puhastatud suvikõrvitsat peaks selle hoidise tarbeks olema 2 kg.
Tükelda suvikõrvits. Pane tükid koos vee ja äädikaga potti ning jäta umbes 7 tunniks toatemperatuurile seisma. Nii jääb lõpptulemus meeldivalt krõmps.
Pärast seda lisa ülejäänud komponendid. Tõsta pott pliidile, lase keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel umbes tunnijagu. Maitsesta vajadusel täiendavalt. Tõsta kuum hoidis kohe eelnevalt ette valmistatud purkidesse.