Foto: Pildid: Pixabay, Tiit Tamme, Kersti Eero
Kersti Eero 26. juuli 2022 18:48

Kuidas teile maitsevad naftavees ehk sünteetilises äädikas ligunenud kurgid, kõlas hiljuti meedias retooriline küsimus. Nimelt olevat äädikas toodetud naftast, maagaasist või puidust. „Minu teada neid toiduäädika valmistamiseks kasutada ei tohi,“ kinnitab Õhtulehele Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna professor Toomas Paalme.

Kuidas teile maitsevad naftavees ehk sünteetilises äädikas ligunenud kurgid, kõlas hiljuti meedias retooriline küsimus. Nimelt olevat äädikas toodetud naftast, maagaasist või puidust. „Minu teada neid toiduäädika valmistamiseks kasutada ei tohi,“ kinnitab Õhtulehele Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna professor Toomas Paalme. Aga millest siis äädikat tehakse ja millised neist sobivad marineerimiseks ning millistega tasub pigem salatiteid ja kastmeid maitsestada, selgitavad oma ala asjatundjad. Lisaks kolm retsepti, kus on kasutatud erinevaid äädikaid.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99