Foto: Pildid: Pixabay, Tiit Tamme, Kersti Eero
Toiduuudised
26. juuli 2022, 18:48

Lugu ilmus Õhtulehes augustis 2021

KÕIK ÄÄDIKATEST: millisega säilib hoidis kõige paremini? Kas tõesti on äädikas naftat? Vastused üllatavad!

Kuidas teile maitsevad naftavees ehk sünteetilises äädikas ligunenud kurgid, kõlas hiljuti meedias retooriline küsimus. Nimelt olevat äädikas toodetud naftast, maagaasist või puidust. „Minu teada neid toiduäädika valmistamiseks kasutada ei tohi,“ kinnitab Õhtulehele Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna professor Toomas Paalme.

Kuidas teile maitsevad naftavees ehk sünteetilises äädikas ligunenud kurgid, kõlas hiljuti meedias retooriline küsimus. Nimelt olevat äädikas toodetud naftast, maagaasist või puidust. „Minu teada neid toiduäädika valmistamiseks kasutada ei tohi,“ kinnitab Õhtulehele Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna professor Toomas Paalme. Aga millest siis äädikat tehakse ja millised neist sobivad marineerimiseks ning millistega tasub pigem salatiteid ja kastmeid maitsestada, selgitavad oma ala asjatundjad. Lisaks kolm retsepti, kus on kasutatud erinevaid äädikaid.

Edasi lugemiseks: