Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
5. august 2021, 16:30

VAID VIIS KOOSTISOSA | Mündise kohupiimaga nostalgiline mustikasupp

Värskendav münt, kreemine kohupiim, kodumaine mesi ja mahedad metsamustikad – rohkem ei olegi ideaalseks suvemagustoiduks vaja!

Supp valmib 10 minutiga!

Mustikasupp (neljale):

  • 300 g mustikaid

  • 400 ml vett

  • 1 sl kartulitärklist

  • 1,5 sl vedelat mett

Mündine kohupiimakreem:

  • väike peotäis värsket münti

  • 400 g kohupiimakreemi

  • 1 sl vedelat mett

Valmista magustoitu nii:

1. Jättes mõne marja kaunistamiseks, tõsta mustikad koos veega potti ja kuumuta keemiseni.

2. Keeda mustikaid 5 minutit, seejärel sega tärklis vähese veega ja nirista pidevalt segades mustikate sekka. Kuumuta mustikaid mõni sekund, ning võta pott kohe tulelt, kui supp on paksenenud.

3. Lisa supile 1,5 sl mett ja sega see ühtlaselt laiali.

4. Mündise kohupiimakreemi tegemiseks haki münt peenelt ning sega kohupiima ja meega. 

5. Serveeri mustikasuppi soojalt või jahtunult koos kohupiimakreemiga.