Falafelid
Foto: Kai KodasmaTERAVAID ELAMUSI | Falafelid sobivad suvesse nagu valatult
Tänapäeval on falafelid levinud tänavatoit, mis on väga populaarne just taimetoitlaste seas. Ühtlasi on see ka üsna toitainerikas, sisaldades vähe rasva, kuid rohkelt kiudaineid.
Et falafele veidi põnevamaks muuta, lisatakse neile tihti juurvilju, pähkleid, seemneid, läätsi ja muid teravilju. Meie lisame sel korral ohtralt värskeid ürte ja tähistame neid süües falafeli päeva.
Roheliste ürtidega falafelid
15 falafeli
1 väike sibul
3 küüslauguküünt
2 x 400 g purki kikerherneid
suur peotäis peterselli
kimp koriandrit
2 tl soola
1 tl musta pipart
0,5 tl vürtskööment
1 dl jahu
400 ml taimeõli
Serveerimiseks:
hapukoort või kastet
Purustage kombainis sibul koos küüslauguga ja tõstke hetkeks kõrvale kaussi. Kurnake kikerherned ning purustage need kombainis koos peterselli ja koriandriga, kuid ärge päris ära püreestage.
Pange suurde kaussi purustatud kikerherned, sibul, küüslauk, sool, pipar, vürtsköömen ja jahu ning segage ühtlaseks massiks.
Moodustage tainast väiksed pallikesed ja pressige pätsikesteks. Soojendage pannil õli ja praadige falafelipätsikesi mõlemalt poolt kuni 4 minutit.
Serveerige hapukoore või meelepärase kastmega.
Kommentaarid (0)