Falafelid

Foto: Kai Kodasma
Toiduuudised
25. juuni 2021, 11:03

TERAVAID ELAMUSI | Falafelid sobivad suvesse nagu valatult

Falafel on Lähis-Ida roog, mis on enamasti valmistatud purustatud kikerhernestest, segatud hulga ürtidega ja vormitud pallikesteks või pätsikesteks. Traditsiooniliselt serveeritakse falafele pitaleiva taskutes koos salati ja jogurtise või vürtsika kastmega. 


Tänapäeval on falafelid levinud tänavatoit, mis on väga populaarne just taimetoitlaste seas. Ühtlasi on see ka üsna toitainerikas, sisaldades vähe rasva, kuid rohkelt kiudaineid. 

Et falafele veidi põnevamaks muuta, lisatakse neile tihti juurvilju, pähkleid, seemneid, läätsi ja muid teravilju. Meie lisame sel korral ohtralt värskeid ürte ja tähistame neid süües falafeli päeva.

Roheliste ürtidega falafelid

15 falafeli

1 väike sibul

  • 3 küüslauguküünt

  • 2 x 400 g purki kikerherneid

  • suur peotäis peterselli

  • kimp koriandrit 

  • 2 tl soola

  • 1 tl musta pipart

  • 0,5 tl vürtskööment

  • 1 dl jahu

  • 400 ml taimeõli


Serveerimiseks:

hapukoort või kastet

Purustage kombainis sibul koos küüslauguga ja tõstke hetkeks kõrvale kaussi. Kurnake kikerherned ning purustage need kombainis koos peterselli ja koriandriga, kuid ärge päris ära püreestage.

Pange suurde kaussi purustatud kikerherned, sibul, küüslauk, sool, pipar, vürtsköömen ja jahu ning segage ühtlaseks massiks.

Moodustage tainast väiksed pallikesed ja pressige pätsikesteks. Soojendage pannil õli ja praadige falafelipätsikesi mõlemalt poolt kuni 4 minutit.

Serveerige hapukoore või meelepärase kastmega.