Lihtne kaerahelbe-purukook rabarbriga.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
16. mai 2021, 09:55

Sellega saab hakkama igaüks: lihtne kaerahelbe-purukook rabarbriga

Esimesed kodumaised rabarbrid kohtuvad lihtsas purukoogis kiudainerikaste kaerahelvestega. Koogiruudud on eriti head, kui serveerid neid vanillijäätise, maitsestamata jogurti või klaasitäie külma piimaga. Lihtsa koogi valmistamisega saavad hakkama ka noored koogimaiad küpsetamishuvilised.

Kooki jätkub 6 maiustajale!

Koogi purukihid:

  • 2 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 175 g võid
  • 1 dl + 1 dl kaerahelbeid

Rabarbritäidis:

  • 3 keskmist rabarbrivart
  • 1 sl jahu
  • 1 sl suhkrut
  • soovi korral 1 tl vanillsuhkrut

Valmista kooki nii:

1. Koogile põhja tegemiseks näpi jahu suhkru, soola, küpsetuspulbri ja võitükkidega ühtlaseks puruks. Lisa sekka kaerahelbed ja sega ühtlaseks.

2. Suru ⅔ purust küpsetuspaberiga kaetud 20 × 20 cm koogivormi.

3. Koori vajadusel rabarber, seejärel tükelda.

4. Täidise tegemiseks sega rabarbritükid jahu, suhkru ja soovi korral ka vanillsuhkruga ning vala koogipõhjale.

5. Sega ülejäänud puru hulka 1 dl kaerahelbeid ja puista rabarbrile.

6. Küpseta kooki 180kraadises ahjus pöördõhurežiimil 40−45 minutit, kuni kook on pealt kuldne. Lase sel enne lahti lõikamist veidi jahtuda.

Kook valmib 1 tunniga!