VaarikakoogikesedFoto: Kasi Kodasma
Toiduuudised
3. mai 2021, 11:58

TEEME SUU MAGUSAKS | Täna on vaarikakoogikeste päev!

Maikuu on minu meelest üks ilusamaid terves aastas, sest ilmad lähevad päriselt soojaks ja loodus kevadiselt roheliseks. Ümberringi paistab kõik helgem ja värskem, nii tuleb juurde ka energiat ja tuju on kohe rõõmsam. 

Maikuus on ka palju tähistamist! Peale kevadpühade ja emadepäeva on paljudel ka sünnipäev just mais. Selleks puhuks valisin ühe armsa koogikese, millel on maikuus oma päev. 

Vaarikakoogikesi on tore teha, sest see on nii lihtne, ning süüa, sest need maitsevad imehästi.

Vaarikakoogikesed

8 koogikest

  • 2 suurt muna
  • 2,5 dl täispiima
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl sulatatud võid 
  • 3 sl suhkrut
  • 120 g vaarikaid
  • 1 tl tuhksuhkrut

Mikserdage munad, piim, jahu ja sool, kuni koostisosad on kergelt segunenud.

Lisage 1,5 sl sulatatud võid ja suhkur, segage veidi veel.

Laske tainal 30 minutit kuni tund toatemperatuuril seista. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.

Asetage ahju 5 minutiks muffinipann, seejärel määrige selle vormid 0,5 sl sulavõiga.

Jälgige, et kõik saaks hoolega võitatud. Jaotage tainas võrdselt vormidesse, asetage igasse mõni vaarikas. Küpsetage 28 minutit, ärge sel ajal ahjuust avage!

Eemaldage koogikesed vormidest noa abil. Serveerige soojalt tuhksuhkruga.