Üllata sõbrapäeval oma lähedasi hõrkude isetehtud kommidega! Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
12. veebruar 2021, 09:39

LIHTNE JA KIIRE | Kreeka pähklitega šokolaadi-iirised sõbrapäevaks

Üllata sõbrapäeval oma lähedasi hõrkude isetehtud kommidega! Teises Eesti otsas elavatele sõpradele võid iirised saata karbikeses või mulliümbrikus – koorekommid on transpordikindlad, jõudes esindusliku välimusega sihtkohta ka posti teel.

Vaja läheb (u 25 kommi):

  • 200 g tumedat, 70% šokolaadi
  • 200 g suhkruga kondenspiima
  • 2 sl (soolakristallidega) võid
  • 0,5 tl vanillikaunapastat või -ekstrakti
  • 100 g Kreeka pähkleid

Valmista komme nii:

1. Haki šokolaad kuumakindlasse kaussi. Mõõda juurde kondenspiim, või ja vanill.

2. Tõsta kauss veevanni ja kuumuta seda segades, kuni šokolaad on sulanud ning mass ühtlane. Jätka kuumutamist minuti jagu, kuni segu on läikiv ja pakseneb kergelt.

3. Rösti Kreeka pähkleid kuival pannil mõni minut ja haki seejärel jämedalt. Sega pähklid šokolaadimassiga.

4. Vala kommisegu 1,5–2 cm paksuselt küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi, alustades ühest otsast, kuni segu jätkub. Seejärel tõsta vorm külmkappi tahenema.

5. Enne serveerimist lõika šokolaadiplaat ampsusuurusteks kommiruutudeks. Hoia komme õhukindlas karbis külmkapis.

Aega läheb 15 minutit + tahenemise aeg!