SAMM-SAMMULT | Hõrk karamelli-pähklimaius šokolaadis
Vaja läheb (8 batooni):
- 1 dl täistera-kaerajahu
- 1 dl mandlijahu
- 2 + 1 kuhjaga sl tahket kookosõli
- 100 g kuivatatud datleid
- 0,7 dl vett
- 0,5 tl vanillikaunapastat
- 0,5 tl soolahelbeid
- 80 g soolapähkleid
- 80 g tumedat šokolaadi
Valmista karamelli-pähklimaiuseid nii:
1. Sulata kaks kuhjaga supilusikatäit kookosõli ja sega koos jahudega ühtlaseks.
2. Suru mass õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse keeksivormi ja pane karamelli valmistamise ajaks sügavkülma. Kui segu ei kata päris tervet vormi põhja, jäta üks vormiots tühjaks.
3. Keeda datleid koos veega väikeses potis minut aega. Võta pott tulelt ja lase datlitel potis mõni minut pehmeneda. Vala kogu poti sisu kannmikserisse ja surista ühtlaseks kreemiks.
4. Maitsesta datlikaramelli vanilli ja soolaga ning määri see siis küpsisepõhjale.
5. Puista karamellile soolapähklid ja aseta vorm šokolaadi sulatamise ajaks tagasi sügavkülma.
6. Sulata tume šokolaad koos 1 sl kookosõliga veevannil ühtlaseks seguks. Vala glasuur pähklikihile ja lase sel veidi taheneda.
7. Kui šokolaad enam ei voola, lõika maiusetahvlist piklikud batoonid. Lõikamisel ühtlaste sirgete servade saamiseks kasuta võimalikult teravat ja kuuma nuga. Selleks kasta tera enne igat lõiget kuuma vee alt läbi ja kuivata ning lõika kohe. Hoia maiusi serveerimiseni külmkapis.
Kuna maiustused koosnevad vaid taimsetest koostisosadest, rõõmustavad need ka veganeid!
Maiused valmivad 25 minutiga + šokolaadi tahenemise aeg!
Kommentaarid (0)