Raekoja platsil süüdati jõulukuusel tuled.Foto: Tiina Kõrtsini
Galeriid
27. november 2020, 18:23

GALERII | Kuusk särab täies ilus! Tallinna raekoja jõulupuul süüdati tuled (1)

Tallinna Raekoja platsi jõulukuusel süüdati reede õhtul tuled ning puu särab nüüd täies ilus. Ametlikult avati ka Raekoja platsi jõuluturg, kus saab juba jõulutunde kätte!

Tallinna jõulukuusk pärineb sel aastal Pääskülast ja kaalub kolm tonni. Kuusk kasvas ühe pere koduhoovis ja on hinnanguliselt poole sajandi vanune.

Esimesel advendil, 29. novembril, süütavad linnapea ja Tallinna praost Raekoja platsil oleval jõulukuusel jõuluküünla, tähistades sellega jõuluhooaja algust linnas.

Jõuluturg, nagu ka kuusk Raekoja platsil, hakkab tänavu välja nägema uutmoodi – turukioske on vähem ja need paiknevad hajutatumalt, kultuuriprogrammi pakutakse suure lava asemel vanalinnas laiemalt.

Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm lausus Toidutarele, et laada toimumise eelduseks on klientide vastutustundlik käitumine, vahede hoidmine ja maskide kandmine mujal kui einestamise ajal. „Usun siiski, et inimesed on vastutustundlikud,“ lausus ta. Praeguse seisuga on valitsuse kehtestatud nõuete järgi on vabas õhus toimuvad üritused Haukanõmme kinnitusel teatud piiranguid arvestades võimalikud, kui jälgida 2 + 2 põhimõtet ja inimeste arv Raekoja platsil ei ületa 2000.