Jõuluturu ehitamine 2020Foto: Manona Paris
Toiduuudised
22. november 2020, 16:28

JUBA EHITATAKSE! Tallinna jõuluturg tuleb pisem, maskides, aga ikkagi kingituste ja hõrgutistega

Kas tänavu ei saagi siis Tallinnas Raekoja platsis glögi mekkimisega endasse veidi jõulutunnet kummutada, kõlas sel sügisel nii mõnigi pettunud-kurb hääleke, sest koroona teine laine tühistas esialgsed jõuluturuplaanid. Õnneks ikka saab küll!

Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm lausus Toidutarele, et laada toimumise eelduseks on klientide vastutustundlik käitumine, vahede hoidmine ja maskide kandmine mujal kui einestamise ajal. „Usun siiski, et inimesed on vastutustundlikud,“ lausus ta. Praeguse seisuga on valitsuse kehtestatud nõuete järgi on vabas õhus toimuvad üritused Haukanõmme kinnitusel teatud piiranguid arvestades võimalikud, kui jälgida 2 + 2 põhimõtet ja inimeste arv Raekoja platsil ei ületa 2000.

Laat saab avalöögi esimesel advendil ehk 27. novembril kell 17, mil Raekoja platsil süüdatakse kuusel jõulutuled. Pühadekaunistused on Haukanõmme sõnul tänavu veidi teistmoodi.

Jõululaadal saavad lisaks toitlustuskioskitele olema ka käsitöö müügikohad. Melu saab olema linnaosavanema sõnul veidi hillitsetum. Tegevused on plaanitud pidades silmas hajutatuse põhimõtteid.