AVASTA UUSI MAITSEID: riisijahuga matcha-küpsised
Retseptis on 1-2 tl matcha-pulbrit ning mida rohkem rohelise tee pulbrit lisad, seda – üllatus-üllatus – tuntavama matcha maitsega (ning seda rohelisemad) küpsised saad. Pildil olevad küpsised on tehtud 1 tl pulbriga, kuna sel korral sai mul matcha lihtsalt otsa. Järgmisel korral tegin küpsiseid 2 tl matcha'ga ning mõne sööja jaoks, kes rohelise tee, eriti just matcha spetsiifilise maitsega harjunud ei olnud, tundusid küpsised veidi mõrud. Mulle endale maitsesid aga suurema koguse matcha'ga küpsised rohkem. Iseloomuga. Riisijahuga valmivad küpsised on ka gluteenivabad.
Gluteenivabad matcha-küpsised (u 30 tk)
- 70 g tuhksuhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1-2 tl matcha tee pulbrit
- 125 g toasooja võid
- 250 g riisijahu
- 3 munakollast
Valmista küpsiseid nii:
Sõelu tuhksuhkur, vaniljesuhkur ja matcha-pulber läbi. Lisa segule toasoe või ning klopi ühtlaseks kreemiks. Seejärel lisa kaussi jahu ning munakollased. Sõtku tainas ühtlaseks ning tõsta toidukilele. Vormi tainast toidukile abil rull ning pane tainas koos kilega vähemalt pooleks tunniks sügavkülma tahenema. Kui soovid, võid sel kujul taina ka sügavkülma jätta ning alles siis, kui küpsiseisu tuleb, küpsised valmis küpsetada.
Lõika tahenenud tainast umbes poole sentimeetri paksused viilud ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 10-12 minutit, kuni küpsised on pealt kuivad ja hakkavad äärtest vaikselt jumet võtma. Lase restil jahtuda ning naudi näiteks, khm, rohelise tee kõrvale.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)