LAUSA SULAB SUUS | Siidris hautatud seapõsed
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2,5-3,5 tundi
800 g Seapõseliha (või 8 seapõske)
1 dl Nisujahu
2 spl Või
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
2 spl Õunaäädikas
4 dl Õunasiider
4 dl Kanapuljong
1 spl Hakitud salveilehed
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika seapõskedel taine liha ära. Maitsesta lihatükke soola ja pipraga ning veereta jahus.
2. Kuumuta või haudepoti põhjas. Pruunista lihatükid igast küljest võis ja tõsta taldrikule.
3. Pane potti hakitud sibul, porgand ja sellerivars ning hauta kuni on pehmenenud, 5-6 minutit. Maitsesta soolaga.
4. Lisa äädikas ja kaabi praejäägid poti põhjast lahti. Vala potti siider ja puljong, kuumuta keemiseni ja lisa hakitud salvei.
5. Pane põsetükid potti ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Keera siis kuumus madalamaks, kata kaanega, hauta 2-3 tundi kuni liha on hästi pehme.
6. Selle ajaga keeb ka kaste parajalt tummiseks. Kui aga kaste jääb liiga vedel ja seda on liiga palju, siis võta lihatükid potist välja, kuumuta kaste keemiseni ja keeda kuni väheneb kolmandiku võrra ja pakseneb. Maitsesta veel, kui vaja. Pane põsed potti tagasi ja kuumuta läbi.
Kommentaarid (0)