Siidris hautatud seapõsed Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
3. oktoober 2020, 06:24

LAUSA SULAB SUUS | Siidris hautatud seapõsed

Seapõseliha on lausa suussulav ja magus kui on saanud pikalt haududa. Puhast põseliha tasub otsida turult, kuid kui seda leida ei õnnestu, siis terve seapõsk on lettidel tavaliselt olemas. Sellest saab taise osa ära lõigata. Kamara ja rasvaga tükke võib kasutada näiteks kapsa hautamisel või hapukapsasupi keetmisel. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2,5-3,5 tundi

Koostisosad
800 g Seapõseliha (või 8 seapõske)
1 dl Nisujahu
2 spl Või
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
2 spl Õunaäädikas
4 dl Õunasiider
4 dl Kanapuljong
1 spl Hakitud salveilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika seapõskedel taine liha ära. Maitsesta lihatükke soola ja pipraga ning veereta jahus.

2. Kuumuta või haudepoti põhjas. Pruunista lihatükid igast küljest võis ja tõsta taldrikule.

3. Pane potti hakitud sibul, porgand ja sellerivars ning hauta kuni on pehmenenud, 5-6 minutit. Maitsesta soolaga.

4. Lisa äädikas ja kaabi praejäägid poti põhjast lahti. Vala potti siider ja puljong, kuumuta keemiseni ja lisa hakitud salvei.

5. Pane põsetükid potti ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Keera siis kuumus madalamaks, kata kaanega, hauta 2-3 tundi kuni liha on hästi pehme.

6. Selle ajaga keeb ka kaste parajalt tummiseks. Kui aga kaste jääb liiga vedel ja seda on liiga palju, siis võta lihatükid potist välja, kuumuta kaste keemiseni ja keeda kuni väheneb kolmandiku võrra ja pakseneb. Maitsesta veel, kui vaja. Pane põsed potti tagasi ja kuumuta läbi.