Lihatoidu retseptid

KORRALIK KÕHUTÄIS ARGIÕHTUKS | Seene-hakklihasupp 

Tiina Lebane, 28. september 2020 06:11
Seene-hakklihasuppFoto: Jaan Heinmaa
Seenesupp võib olla päris korralik kõhutäis, kui potis kohtuvad seentega hakkliha, porru ja sulatatud juust. Sügisel valmista suppi tugeva maitsega metsaseente ja veisehakklihast, muul ajal näiteks šampinjonidest ja kanahakklihast. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Keskmine porru
300 g Kupatamist mittevajavad metsaseened (või šampinjonid)
1 spl Õli
250 g (Veise)hakkliha
Sool
Must pipar
1 dl Valge vein
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
1 spl Nisujahu
7 dl Vesi
100 g Sulatatud juust (kukeseenemaitseline)
Leivakrõpsud

Valmistamine

1. Poolita porru valge osa pikuti, puhasta mullateradest ja lõika viiludeks. Tõsta seened sõelale, loputa külma veega üle ja nõruta, seejärel lõika suuremad seened tükkideks.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles hakkliha läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa porru ja seened ning prae segades umbes 5 minutit. Lisa vein ja lase potisisul kiiresti keema tõusta. Lisa muskaatpähkel ja jahu, sega läbi ja lisa vesi osade kaupa. Lase supil madlal kuumusel kaane all umbes 15 minutit podiseda. Lõpuks lisa lusikashaaval sulatatud juust, lase supi hulka sulada ja kui vaja, lisa veel pisut soola ja pipart.

3. Serveerides puista peale väiksemaks murtud leivakrõpse.

Samal teemal

12.01.2021
10 TORMIKINDLAT ROOGA | Nipid ja retseptid, kui on vaja targu toitu pikemaks ajaks ette teha
21.09.2020
MÕNUS AMPS ARGIPÄEVA | Soojad seene-hakklihaleivad juustuga
20.09.2020
ARGISED ROAD SÜGISANDIDEST: 9 lihtsat, soodsat ja maitsvat retsepti metsast ja aiast
19.09.2020
PANE KORRAGA AHJU – NII LIHTNE! Peekonis küpsenud kanafilee ja juurviljad küüslaugukastmega