KORRALIK KÕHUTÄIS ARGIÕHTUKS | Seene-hakklihasupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
1 tk Keskmine porru
300 g Kupatamist mittevajavad metsaseened (või šampinjonid)
1 spl Õli
250 g (Veise)hakkliha
Sool
Must pipar
1 dl Valge vein
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
1 spl Nisujahu
7 dl Vesi
100 g Sulatatud juust (kukeseenemaitseline)

Leivakrõpsud
Valmistamine
1. Poolita porru valge osa pikuti, puhasta mullateradest ja lõika viiludeks. Tõsta seened sõelale, loputa külma veega üle ja nõruta, seejärel lõika suuremad seened tükkideks.
2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles hakkliha läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa porru ja seened ning prae segades umbes 5 minutit. Lisa vein ja lase potisisul kiiresti keema tõusta. Lisa muskaatpähkel ja jahu, sega läbi ja lisa vesi osade kaupa. Lase supil madlal kuumusel kaane all umbes 15 minutit podiseda. Lõpuks lisa lusikashaaval sulatatud juust, lase supi hulka sulada ja kui vaja, lisa veel pisut soola ja pipart.
3. Serveerides puista peale väiksemaks murtud leivakrõpse.