Pihlaka mõrusus ja mee magusus annavad muffinitele võrratu maitsenüansi.Foto: Joel Tammet
Kersti Eero 12. september 2021 13:25

 „Pihlakas on täiesti teenimatult tahaplaanile jäänud,“ ütleb Oosaare talu perenaine Kaire Tammet. Pihlakad võib julgesti ära korjata, sest seda muret, mis nendega pärast peale hakata, kindlasti pole. Aga korjamisega tuleks kiirustada, sest kui esimest öökülma ootama jääda, jõuab õunakoi needki vähesed ära järada. Pihlakate mõrusust aitab vähendada ka see, kui marjad vähemalt 24 tunniks sügavkülma panna.  

 „Pihlakas on täiesti teenimatult tahaplaanile jäänud,“ ütleb Oosaare talu perenaine Kaire Tammet. Pihlakad võib julgesti ära korjata, sest seda muret, mis nendega pärast peale hakata, kindlasti pole. Aga korjamisega tuleks kiirustada, sest kui esimest öökülma ootama jääda, jõuab õunakoi needki vähesed ära järada. Pihlakate mõrusust aitab vähendada ka see, kui marjad vähemalt 24 tunniks sügavkülma panna.  

Pihlakamarju soovitatakse korjata pärast seda, kui esimene öökülm on neist üle käinud, aga Kaire on alati öökülma asemel oma sügavkülmikule pidanud lootma. „Meil meil on nii palju linde, et need jõuaks muidu alati ette;“ tõdeb Matsalu rahvuspargi põhjakaldal elav naine. Sügavkülmutatud marju saab pärast edukalt ka kuivatada ja neist jahugi jahvatada.    

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon