Toiduuudised

Lugu ilmus 2020 septembris

PIHLAKAD NÕUAVAD TÄHELEPANU: marju on palju, nii et lausa kutsub purki panema! (+ 2 retsepti) 

Kersti Eero, 12. september 2021 13:25
Pihlaka mõrusus ja mee magusus annavad muffinitele võrratu maitsenüansi.Foto: Joel Tammet

 „Pihlakas on täiesti teenimatult tahaplaanile jäänud,“ ütleb Oosaare talu perenaine Kaire Tammet. Pihlakad võib julgesti ära korjata, sest seda muret, mis nendega pärast peale hakata, kindlasti pole. Aga korjamisega tuleks kiirustada, sest kui esimest öökülma ootama jääda, jõuab õunakoi needki vähesed ära järada. Pihlakate mõrusust aitab vähendada ka see, kui marjad vähemalt 24 tunniks sügavkülma panna.  

Pihlakamarju soovitatakse korjata pärast seda, kui esimene öökülm on neist üle käinud, aga Kaire on alati öökülma asemel oma sügavkülmikule pidanud lootma. „Meil meil on nii palju linde, et need jõuaks muidu alati ette;“ tõdeb Matsalu rahvuspargi põhjakaldal elav naine. Sügavkülmutatud marju saab pärast edukalt ka kuivatada ja neist jahugi jahvatada.    

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31.08.2021
Õnnetooja pihlakas meelitab linnud aeda
07.10.2019
NÄDALA KOOK! Moonikook keedukreemi, pihlakapüree ja šokolaadiglasuuriga
05.10.2019
RETROHOIDISED: mida teha paradiisiõuntest, pihlakatest ja arooniatest
12.09.2018
Pihlaaeg