Maitsekoolkondi on erinevaid, kuid minu arvates on hapukooretäidis parim, kui on saanud täielikult jahtuda, ideaalis üleöö külmkapis.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
21. mai 2020, 08:20

KEVADINE AHVATLUS: lillelised rabarberikorvikesed

Rabarberihooaeg on aianurkades vohamas ning kuigi see retsept just väga rabarberiuputuse vastu ei aita – korvikestesse läheb vaid 1-2 vart – on need lillekesed sellegipoolest tegemist väärt. Silm puhkab ja maitseb ai kui hea!

Vaja läheb (6 korvikest):

Gluteenivaba tatrajahust muretainas:

  • 1 muna
  • 2 sl vett
  • 1 sl rafineerimata suhkrut
  • 25 g sulavõid
  • 150 g toortatrajahu
  • näpuotsatäis soola

Täidis:

  • 200 g hapukoort
  • 80 g suhkruga kondenspiima
  • 1 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • paar vart rabarberit

Valmista korvikesi nii:

Sega muna, vesi, sool, suhkur ja sulavõi ühtlaseks. Lisa jahu ning sõtku taignaks. Mässi taignapall kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks puhkama. Jaga tainas viieks tükiks ning rulli vähese jahuga ühekaupa õhukeseks vormist suuremaks kettaks. Vooderda vormid taignaga ning lõika lauanoaga üle ääre ulatuv osa ära. Mätsi viie vormi ääred kokku palliks ning rulli neist kuues ketas viimase vormi jaoks. Kui aega on, lase vormidel veel pool tundi külmkapis puhata.

Mätsi viie vormi ääred kokku palliks ning rulli neist kuues ketas viimase vormi jaoks. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Samal ajal valmista täidis. Sega hapukoor kondenspiima, muna ja vaniljega ühtlaseks. Lõika rabarberivarred diagonaalis 1,5-cm tükkideks ja lao lõikelaual lillekesteks.

Küpseta taignakorvikesi 170 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit. Vala korvidesse täidis ning aseta täidisele rabarberitükid. Küpseta veel 20 minutit, kuni täidis hakkab äärtest jumet võtma. Võta ahjust ning lase restil jahtuda. Maitsekoolkondi on erinevaid, kuid minu arvates on hapukooretäidis parim, kui on saanud täielikult jahtuda, ideaalis üleöö külmkapis.

Loe blogipostitust siit!