Vietnami kanasalat gluteenivabade ja pea null-kalorsusega shirataki-nuudlitega.Foto: Maria Eero
Kersti Eero 3. mai 2020 08:49
Kuigi suuremale osale eestimaalastest seostuvad makaronid eeskätt Itaaliaga, siis tõeline nuudlite kuningriik on hoopis Aasia. „Näiteks nii Hiina, Jaapani, Korea, Vietnami kui ka Tai nuudlikultuuri kohta võiks igaühe kohta eraldi loo kirjutada,“ ütleb maailmarändur ja veebipoe umami.ee perenaine Juta Raudnask. 

Kuigi suuremale osale eestimaalastest seostuvad makaronid eeskätt Itaaliaga, siis tõeline nuudlite kuningriik on hoopis Aasia. „Näiteks nii Hiina, Jaapani, Korea, Vietnami kui ka Tai nuudlikultuuri kohta võiks igaühe kohta eraldi loo kirjutada,“ ütleb maailmarändur ja veebipoe umami.ee perenaine Juta Raudnask. 

Esmalt võib Aasia köökides kasutatavaid nuudleid eristada tooraine järgi, levinumad nuudlimaterjalid on nisu, riis, tatar, mungoad, maguskartul ja jamsijuur. Näiteks Jaapani köögist pärit konjaci-nimelisest jamsist tehtud läbipaistvad shirataki-nuudlid on pea nullkalorsusega ja gluteenivabad. Lisaks valmivad need hetkega. Aga jaapanlased teevad nuudleid isegi kirsiõitest.

Kindlasti saab nuudleid eristada pikkuse ja/või laiuse järgi, tuntumad on Juta sõnul vast pikad peenikesed või lamedad nuudlid. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad