Inga Paenrum, Markovka perenaineFoto: Martin Ahven
Toiduuudised
28. aprill 2020, 10:22

PEAKOKA ANKEET | Endine presidendi kokk Inga Paenurm õpetab tegema kõige kiiremat leiba

Toidutare alustab Eesti peakokkasid tutvustava lugude sarjaga, kus Eesti tunnustatumad kulinaariameistrid räägivad oma kirest elu ja toidu vastu ning jagavad ka retsepte ja nippe.

Toidutare alustab Eesti peakokkasid tutvustava lugude sarjaga, kus Eesti tunnustatumad kulinaariameistrid räägivad oma kirest elu ja toidu vastu ning jagavad ka retsepte ja nippe.

Esimesena on meie ankeedis Inga Paenurm, aasta kokk 2005, presidendi kokk Toomas Hendrik Ilvese administratsiooni köögis, Markofka söögimaja perenaine. 

Inga on muhe säranaine, kellest hoovab suisa uskumatut soojust. Praktilised, elulised ja samas mingi erilise inimliku osavõtlikkusega esitatud nipid ja trikid on teinud temast hinnatud koolitaja.

Miks sa armastad süüa teha?

See on kirg, hobi ja elustiil. Ma arvan, et see pole päris õpitav, vaid sünnib kaasa – kogu see lõhnataju ja kokku sobitamine ja põnevuse genereerimine. Kindlasti on väga suur osa teadmisjanul ja ambitsioonidel (jah, ma saan teha, ma leian lahenduse).

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99