Toiduuudised

PEAKOKA ANKEET | Endine presidendi kokk Inga Paenurm õpetab tegema kõige kiiremat leiba 

Manona Paris, 28. aprill 2020 10:22
Inga Paenrum, Markovka perenaineFoto: Martin Ahven

Toidutare alustab Eesti peakokkasid tutvustava lugude sarjaga, kus Eesti tunnustatumad kulinaariameistrid räägivad oma kirest elu ja toidu vastu ning jagavad ka retsepte ja nippe.

Esimesena on meie ankeedis Inga Paenurm, aasta kokk 2005, presidendi kokk Toomas Hendrik Ilvese administratsiooni köögis, Markofka söögimaja perenaine. 

Inga on muhe säranaine, kellest hoovab suisa uskumatut soojust. Praktilised, elulised ja samas mingi erilise inimliku osavõtlikkusega esitatud nipid ja trikid on teinud temast hinnatud koolitaja.

Miks sa armastad süüa teha?

See on kirg, hobi ja elustiil. Ma arvan, et see pole päris õpitav, vaid sünnib kaasa – kogu see lõhnataju ja kokku sobitamine ja põnevuse genereerimine. Kindlasti on väga suur osa teadmisjanul ja ambitsioonidel (jah, ma saan teha, ma leian lahenduse).

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

04.04.2020
PEAKOKA ANKEET | Tarvo Kullama Toiduakadeemiast: imelihtne risoto, mida koos perega valmistada
30.03.2020
PEAKOKA ANKEET | Maitsete võlur Dmitri Haljukov restoranist Cru: laula kokates, toit saab parem!
18.11.2019
VIDEO | Puust ette ja punaseks, kuidas esimest korda verivorsti teha ja õnnestunult!
12.11.2019
EVELIN ILVES: ajatu jõuluklassika ei maitse ammu enam õigesti...