Kalatoitude retseptid
23. aprill 2020, 09:18

Riivleiva-pestokattega kala ahjukartulitega

See roog valmib mugavalt ühel ahjuplaadil – kuni kartulid kuuma saavad, jõuad kala tükeldada ja mõnusalt krõbedaks küpseva riivleiva-pestoseguga katta ning seejärel valmib kõik koos lõpuni. Riivleivasegusse lisa kindlasti riivitud sidrunikoort, see annab hea värske maitsenüansi. Kalaks sobivad kõik valged kalad, eriti hea on tursk, haug ja koha, aga proovida tasub ka lõhe või forelliga. 

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Kartul
Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli
1 tk Tursafilee (või haugi- või kohafilee)
70 g Pesto
70 g Riivleib
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tl Küüslaugupipar

Valmistamine

1. Pane ahi 220 kraadi peale sooja. Koori kartulid ja lõika umbes 2 cm tükkideks. Vala kartulitükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või suuremale ahjupannile, lisa õli ja umbes 0,5 tl soola ning sega läbi. Küpseta ahju keskel 20 minutit.

2. Vahepeal sega riivleib pestoga, riivi sidrunikoor ja lisa segusse. Sidruni viljaliha lõika sektoriteks ja serveeri hiljem koos valmis toiduga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lõika kalafilee neljaks ja kata paksult riivleivaseguga.

3. Kui kartulid on 20 minutit küpsenud, tõsta plaat ahjust välja. Puista kartulitele küüslaugupipart, sega läbi ja lükka ühte serva. Tõsta kalapalad plaadile kartulite juurde, pane plaat ahju tagasi, alanda kuumust 200 kraadini ja küpseta 15–20 minutit, kuni kala on küps.