Siin üks kookosemekiga kevadlillekimp.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
15. aprill 2020, 12:48

TRADITSIOONILISEST ERINEVALT: gluteenivabad kookosemekiga Kevadlille küpsised

Kevadlille küpsise retseptidega olen viimasel ajal päris mitmeid kordi ringi mänginud, hästi mõnusad said nad näiteks mandlijahuga. Siin aga üks kookosemekiga kevadlillekimp.

Baasretseptiks on Salme Masso traditsiooniliste Kevadlille küpsiste retsept. Soovi korral võid klassikalise kakaoglasuuri asemel küpsistele pritsida ka sulašokolaadiga täpid. Kui soovid hästi täpse lillemustriga küpsiseid, võid kookoshelbed enne taignasse lisamist peenemaks blenderdada.

Gluteenivabad kookose Kevadlille küpsised (2 plaaditäit)

Tainas:

  • 150 g võid
  • 85 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljeessentsi
  • 4 tl vett
  • 190 g riisijahu
  • 80 g kookoshelbeid

Glasuur:

  • 1 tl magustamata kakaopulbrit
  • 1 tl tuhksuhkrut
  • 1 tl vett
  • ⅔ sl võid

Valmista küpsiseid nii:

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa toasoe muna, vaniljeessents ja vesi ning vahusta uuesti läbi. Lisa riisijahu ning kookoshelbed ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas pritskotti ning pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lillekesed. Küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 12 minutit, kuni küpsised on äärest helekuldsed.

Glasuuriks mõõda väikesesse kaussi kakaopulber, tuhksuhkur, vesi ning või. Tõsta kausike vesivanni kohale ning sulata segades, kuni glasuur on ühtlane. Lase glasuuril külmkapis veidi taheneda ja tõsta lusikaotsaga igale küpsisele glasuuritäpike.

Vaata blogipostitust siit!