KikerhernedFoto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
14. aprill 2020, 06:54

TAIMNE TEISIPÄEV | Valguküllased krõbedad kikerherned

Röstitud kikerherned on üks nendest roogadest, mis võiks olla iga tervisliku toituja varamus. Ikka selleks, et valmistada 20-30 minutiga üks ülimaitsev ja valguküllane näks, mis saab olla nii pearoa juures, filmi kõrval kui peolaual.

Vaja läheb vaid ühte konservi kikerherneid, õli ja maitseaineid, mis kapis oma aega ootavad. Pane need kolm toorainet kokku ja lase fantaasial möllata. Ehk leiad kodust küüslauku, oliiviõli ja seesamiseemneid? Tee hummusemaitselisi kikerherneid! Rapsiõpli, pitsamaitsaine ja röstitud paprikaga valmivad itaaliapärased kikerherned. Ka armetust puljongikuubikust saab asja ja valmivad köögiviljamaitselised kikerherned!

Kas see on tõesti nii lihtne? On küll!

Vaja läheb:

  1. kikerherned (400 g konserv)
  2. vabalt valitud maitseained
  3. õli (1 spl või nii palju, et kikerherned oleksid kaetud)
  4. küpsetusplaat

Imemaitsev snäkk valmib nelja sammuga:

  1. Vala ära kikerherneste pealt vesi ja vaata, et nad saaksid nii kuivaks kui võimalik. See samm on oluline, et kikerherned saaksid hakata päriselt röstima. Kui nad on liiga märjad, siis röstimise asemel need hoopis hauduvad.
  2. Pane küpsetusplaadile küpsetuspaber ja laota kikerherned plaadile. Plaadi valikul on oluline, et kikerhernestel oleks piisavalt ruumi. Nemadki tahavad pikivahet hoida ja röstimiseks hoiavad enda ruumi nagu eestlane bussis, vastasel juhul ei saa nad krõbedaks.
  3. Võta enda valitud maitseained ja õli. Sega kõik kokku ja jälgi, et ükski kikerhernes ei jää katmata.
  4. Pane kikerherned ahju ja rösti neid 10 minutit. Peale seda pööra ja sega neid natuke. Pane tagasi ahju. Korda seda sammu iga 10 minuti tagant, kuni kikerherned on nii krõbedad, nagu ise eelistad. Meie soovitame 25-30 minuti kikerherneid!

Nüüd pole enam muud, kui võtta enda väljateenitud snäkk ja minna oma taimset päeva nautima!