Foto: PantherMedia/Scanpix
Toidutare 9. aprill 2020 09:34
Ilmselt tuleb eestlasel hakata leppima mõttega, et sööb spargli asemel sibulat, lõhe asemel kilu ning saab kartuli ja maasika oma aiamaalt.

Peamised probleemid on kõikjal mailmas samad: nakatunute suur osakaal, piiride sulgemine ning liikumispiirangud, mis takistavad kaupade ja tööjõu liikumist ning muudavad tootmise kallimaks, kirjutab Maaleht.

Hispaanias, Itaalias ja Prantsusmaal on juba jäetud töökäte puudumise tõttu maasikaid ja sparglit põllule.

Seevastu teravilja- ja rapsikasvatuses ei ole võõrtööliste osatähtsus nii suur, et tööd esialgu ära jääksid.

Kuna inimeste sissetulekud vähenevad, võib puudus tulla soodsa hinnaga lihtsamatest toodetest nagu hakkliha.