Segame kodumaise vitamiinipommi koos juustuga suurte seenekübarate maitsvaks täidiseks.Foto: Kristi Rebane
Taimetoidu retseptid
17. aprill 2020, 10:00

VALMIB 20 MINUTIGA: karulaugu-juustutäidisega ahjuseened

Loodus on tärkamas ja on kuulda, et siin-seal olla juba karulauku nähtud. Segame selle kodumaise vitamiinipommi koos juustuga suurte seenekübarate maitsvaks täidiseks.

Hooaja esimesed värsked karulaugulehed annavad hindamatu energialaengu. Saad retsepti oma soovi järgi ka muuta, näiteks kasutades parmesani asemel sinihallitus-, kitse-, suitsu- või mõnd teist tugeva maitsega juustu. Katsetamist jätkub terveks karulauguhooajaks!

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g suure kübaraga portobello’sid või grillšampinjone
  • 40 g ehk keskmine peotäis karulauku
  • 200 g ricotta’t
  • 1 muna
  • 50 g riivjuustu, näiteks parmesani või Valio Fortet
  • soola-pipart

Valmista ahjuseeni nii:
1. Lõika seentelt jalad. Aseta seenekübarad, lõikepool ülal, ahjuplaadile.
2. Haki karulauk ja seenejalad ning sega ricotta, muna ja riivjuustuga ühtlaseks. Maitsesta segu soola ja pipraga.
3. Jaga täidis seenekübaratesse ja küpseta neid 200kraadises ahjus pöördõhurežiimil 15 minutit. Kuni seened küpsevad, valmista kõrvale salat.