Taimetoidu retseptid

VALMIB 20 MINUTIGA: karulaugu-juustutäidisega ahjuseened 

Kristi Rebane, 17. aprill 2020, 10:00
Segame kodumaise vitamiinipommi koos juustuga suurte seenekübarate maitsvaks täidiseks.Foto: Kristi Rebane
Loodus on tärkamas ja on kuulda, et siin-seal olla juba karulauku nähtud. Segame selle kodumaise vitamiinipommi koos juustuga suurte seenekübarate maitsvaks täidiseks.

Hooaja esimesed värsked karulaugulehed annavad hindamatu energialaengu. Saad retsepti oma soovi järgi ka muuta, näiteks kasutades parmesani asemel sinihallitus-, kitse-, suitsu- või mõnd teist tugeva maitsega juustu. Katsetamist jätkub terveks karulauguhooajaks!

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g suure kübaraga portobello’sid või grillšampinjone
  • 40 g ehk keskmine peotäis karulauku
  • 200 g ricotta’t
  • 1 muna
  • 50 g riivjuustu, näiteks parmesani või Valio Fortet
  • soola-pipart

Valmista ahjuseeni nii:
1. Lõika seentelt jalad. Aseta seenekübarad, lõikepool ülal, ahjuplaadile.
2. Haki karulauk ja seenejalad ning sega ricotta, muna ja riivjuustuga ühtlaseks. Maitsesta segu soola ja pipraga.
3. Jaga täidis seenekübaratesse ja küpseta neid 200kraadises ahjus pöördõhurežiimil 15 minutit. Kuni seened küpsevad, valmista kõrvale salat.

Samal teemal

8. aprill 2020, 12:07
Kevadpühad karantiinist ei hooli! Küpseta rukkipurune rabarberi-kohupiimakook
5. aprill 2020, 09:04
LUUBI ALL | Millist kohupiima erinevate roogade puhul valida?
17. märts 2020, 11:13
KARULAUK ON KOHAL! Kevadine päästeingel puhastab ja turgutab keha (+10 kevadist retsepti!)