Toiduuudised

ÕIGE AEG KORJATA! Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ‒ valmista neist pestot või lisa salatisse!  

Therese-Liise Aasma; Nipiraamat, 9. aprill 2020 14:41
Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Foto: Erakogu

Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Arvatavasti muutsid naadi (Aegopodium podagraria) kasutamise toidulaual populaarseks roomlased, kes tarbisid seda samamoodi nagu spinatit. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

04.04.2020
TERVISTAV NAAT 10 MOEL: valmista naadivõrsetest pestot, omletti, kooki ja moosi!
23.03.2020
Tervistava karulaugu aeg on käes! Kas tead, miks see taim nii popp on?
17.03.2020
KARULAUK ON KOHAL! Kevadine päästeingel puhastab ja turgutab keha (+10 kevadist retsepti!)