ÕIGE AEG KORJATA! Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ‒ valmista neist pestot või lisa salatisse!
, 9. aprill 2020 14:41
Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Foto: Erakogu
Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.
Arvatavasti muutsid naadi (Aegopodium podagraria) kasutamise toidulaual populaarseks roomlased, kes tarbisid seda samamoodi nagu spinatit.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad lugeda kõiki Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo ja Kalale! Looduses artikleid. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse