Toiduuudised

Lugu ilmus 2020 aprillis

ÕIGE AEG KORJATA! Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ‒ valmista neist pestot või lisa salatisse!  

Therese-Liise Aasma; Nipiraamat, 30. märts 2021 07:48
Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Foto: Erakogu

Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Arvatavasti muutsid naadi (Aegopodium podagraria) kasutamise toidulaual populaarseks roomlased, kes tarbisid seda samamoodi nagu spinatit. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

12.04.2021
KARULAUK ON KOHAL! Kevadine päästeingel puhastab ja turgutab keha (+10 kevadist retsepti!)
23.03.2020
Tervistava karulaugu aeg on käes! Kas tead, miks see taim nii popp on?