Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Foto: Erakogu
Toiduuudised
30. märts 2021, 07:48

Lugu ilmus 2020 aprillis

ÕIGE AEG KORJATA! Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ‒ valmista neist pestot või lisa salatisse!

Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Arvatavasti muutsid naadi (Aegopodium podagraria) kasutamise toidulaual populaarseks roomlased, kes tarbisid seda samamoodi nagu spinatit. 

Edasi lugemiseks: