Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Foto: Erakogu
Therese-Liise Aasma; Nipiraamat 30. märts 2021 07:48
Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Ühed esimesed kevadised taimed, kes võrsed mullast välja pistavad, on tavaliselt kiirelt kasvavad umbrohud. Naadi noored lehed pakatavad vitamiinidest ja on tuntud kui maitsekad pestolisandid. Peale toidu tasub naati kasutada ka loodusraviks.

Arvatavasti muutsid naadi (Aegopodium podagraria) kasutamise toidulaual populaarseks roomlased, kes tarbisid seda samamoodi nagu spinatit. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad