Toiduuudised

KOHUPIIMA-ABC | Millisest saab hea pasha, aga mis sobib küpsetamiseks? 

Kristi Rebane; Nipiraamat, 3. aprill 2021 12:12
Lihavõtete ajal on kohupiimaroad eriti hinnas!Foto: Chinh Le Duc / Unsplash

Lihavõtete ajal on kohupiimaroad eriti hinnas ja ilma pashata ei kujutaks paljud meist kevadpühi ettegi. Poodides laieneb kohupiimade valik pidevalt, nii et alati ei teagi, millist sõrnikute või ahjukoogi tegemiseks võtta. Aitame neil vahet teha!

Tavaline teraline kohupiim
Kohupiima valmistamiseks kuumutatakse hapendatud piima või lõssi (rasvatut piima) ning lisatakse juuretist, et piimavalk kaseiin kalgenduks ning moodustuksid kohupiimaterakesed.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31.03.2021
KES PROOVIB, JUURDE SOOVIB | Tummine kapsa-juustupirukas, suus sulavad kohukesepallid ja kõige lihtsam kohupiimakook
30.03.2021
TAIMNE KEVADPÜHA RETSEPT | Pasha
25.10.2020
SUUR TEST | Millised tervislikud makaronid maitsevad lastele kõige paremini? Millist aga pole mõtet potti valadagi?
26.09.2020
SAMM-SAMMULT | Lasanjet meenutavad täidetud pastatorud maitsevad imeliselt