Tarretatud kirsi-jogurtitort kamaga (1)
Koostisosad
PÕHI
1 pk Šokolaadiküpsised (180g)
60 g Sulatatud või
4 spl Kohvijook
Täidis
300 g külmutatud kirsid
3 sl + 1,25 dl suhkur
600 g maitsestamata jogurt
4 sl kamajahu
8 želatiinileht
3 sl piim
4 dl vahukoor
Kirsimoos
300 g külmutatud kirsid
3 sl suhkur
2 sl maisitärklis
Kirsikompotti kaunistamiseks
Valmistamine
Purusta küpsised.Sega küpsisepuru sulatatud või ja külma kohviga ühtlaseks.
Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 23-24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Pane külmutatud kirsid ja 3 sl suhkrut potti. Kuumuta, kuni kirsid pehmenevad, u 10 minutit. Lase jahtuda ja püreeri saumikseriga.
Sega toasooja jogurti hulka 1,25 dl suhkrut, kirsipüree ja kama.
Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees ja pigista siis hästi kuivaks. Lahusta želatiinilehed kuumas piimas, lase pisut jahtuda ja sega jogurti hulka.
Vahusta koor ja sega jogurtiseguga.
Vala täidis põhjale ja pane vorm vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma.
Pane kirsid potti ja kuumuta, kuni on pehmed. U 10 minutit. Püreeri. Lisa suhkur ja väheses külmas vees lahustatud maisitärklis. Pane pliidile ja kuumuta segades, kuni pakseneb. Lase jahtuda ja määri ühtlase kihina koogile.
Kaunista soovi korral kompotikirssidega.
Kommentaarid