Pehme halvaakook Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
7. veebruar 2020, 12:52

Pehme halvaakook

See kena küpsetis sobib just sõbrapäevaks! Koogi võib küpsetada ka liitrises keeksivormis, siis on küpsemisaeg 50-60 minutit. Toorjuustukreemi saab kasutada koogi kaunistamiseks ja ülejäänu serveerida kõrvale. Kreemi sisse võib segada ka püreestatud marju – vaarikaid, mustsõstraid, pohli vm.
Koostisosad
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g Või
80 g Mandlijahu
2 dl Suhkur
4 tk Suur muna
2 tl Vanillisuhkur
0.75 tl Sool
150 g Halvaa
1 spl Seesamiseemned
Õli vormi määrimiseks
Riivsai vormi puistamiseks
TOORJUUSTUKREEM
150 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

8 tk

1. Kuumuta ahi 165 kraadini. Määri 1-liitrine koogivorm õliga ja puista üle riivsaiaga.

2. Sega jahu ja küpsetuspulber.

3. Vahusta või mandlijahu ja suhkruga. Lisa ükshaaval munad, iga muna lisamise järel klopi tainas ühtlaseks. Sega hulka vanillisuhkur ja sool. Lisa jahu ja sega läbi.

4. Tõsta tainas vormi. Puista peale riivitud halvaa ja seesamiseemned, küpseta 30-35 minutit kuni kook on pealt kuldpruun.

5. Võta ahjust, lase 20-30 minutit jahtuda ja siis kummuta vormist.

6. Hõõru toorjuust suhkruga pehmeks, sega hulka vahustatud koor. Tõsta väiksem osa kreemist kondiitrikotti ja pane teine osa kaussi. Pane mõlemad külmkappi veidikeseks tahenema. Pritsi kreemist koogile kaunistused ja serveeri ülejäänu kõrvale.